Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

Ezeket vidd magaddal az állásinterjúra!

vidd magaddal az állásinterjúra

A felkészülés az állásinterjúra nem csupán az önéletrajz megírásából, és a cég információinak lecsekkolásából áll. Ha az önéletrajzod alapján megfeleltél, és megkaptad a személyes találkozóra az időpontot, akkor már jó úton jársz! Az öltözködés mellett arra is érdemes figyelni, hogy mit viszel magaddal az állásinterjúra. Somodi Bettina, a Beck and Partners operatív vezetője segít felkészülni, hogy mik a szükséges kellékek egy interjú során.

Vidd magaddal az állásinterjúra!

Bettina szerint vannak olyan tárgyak, amiket érdemes magaddal vinned az interjúra. Ilyen például a személyazonosító okirat, ami azért fontos, mert pl. egy irodaházban, a recepción belépés előtt elkérhetik tőled. Tekintettel arra, hogy még nem csengett le a koronavírusos időszak, ezért javasolt a táskába betenni egy maszkot is. A nyári hónapokban pedig figyelj a higiéniára is! Egy kis parfüm vagy dezodor az interjú előtti felfrissítés szempontjából kifejezetten hasznos lehet. Azonban a mennyiség is mérvadó, míg egy kevés illat jó benyomást kelt, addig a parfüm túlzott használata kerülendő. Ugye te sem szeretnéd, hogy arról jegyezzenek meg az interjú után, hogy hosszasan kell utánad szellőztetni?

A felfrissülés egy másik formája lehet a rágógumi, ami abban az esetben lehet hasznodra, ha nincs alkalmad fogmosásra az interjú előtt. Arra ügyelj, hogy az interjú előtt szabadulj meg a rágótól!

Ezeket ne vidd magaddal az állásinterjúra!

Az állásinterjúra semmiképp se érkezz nagy táskával! Nem tesz jó benyomást az, hogyha éppen bevásárlásból érkezel vagy utazásra indulsz, és a napodnak csak egy „megállója” az állásinterjú. Ezzel azt sugallhatod az interjúztató felé, hogy számodra nem elég fontos az állás. Amennyiben szeretnéd ezt a hatást elkerülni, mindenképpen figyelj arra, hogy mekkora méretű táskával érkezel. A felesleges tárgyakat ne vidd magaddal az állásinterjúra! A találkozó előtt mindenképp nézd át a táskádat, hiszen, ha sok mindent cipelsz, akkor leizzadhatsz, amíg odaérsz a megbeszélt időpontra.

Jegyzetelés az interjú alatt?

A kedvenc tolladat és füzetedet vidd magaddal az állásinterjúra, azonban semmiképp se jegyzetelj végig a beszélgetés alatt. A folyamatos írás zavaró lehet számodra és az interjúztató számára is. A körmölés alatt nem tudsz teljes mértékben odafigyelni az elhangzó adatokra és a szemkontaktust sem tudod tartani. Csak a később mérlegelendő fontos információkat vesd papírra, ezeket is csak akkor, ha nem tudod megjegyezni.

Önéletrajz kinyomtatva?

Bettina úgy véli, ma már nem szükséges, hogy vidd magaddal az állásinterjúra az önéletrajzodat. Többek között azért sem, mert a táskában összegyűrődhet, egy gyűrött papírt pedig nem elegáns elővenni az interjú során. Továbbá a cég filozófiájába sem biztos, hogy beleillik a papír pazarlása, sok esetben már inkább laptopon vagy tableten nézik meg az önéletrajzot a céges toborzók.

Bepakoltál mindent a táskádba és már csak az interjú időpontjára van szükséged? Akkor regisztrálj adatbázisunkba IDE kattintva és találd meg álmaid munkáját!

 

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

2024-ben is jelen van az a jelenség, hogy nemek alapján, akár az esély megadása nélkül szelektálnak munkaerőt. Ám mi a helyzet azokkal a szakmákkal,...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....