Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

LinkedIn profil: az álláskeresés kötelező eleme

LinkedIn profil

Önéletrajz összerakva, motivációs levél megírva, álláskereső portálok könyvjelzőként beállítva. Mi hiányzik a sorból? A LinkedIn profil! Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy egy szellemi munkát végző munkavállalónak ne legyen profilja ezen a platformon. Téged is érdekel, hogy miért fontos jelen lenni ebben a közösségben? Szeretnéd tudni, hogy hogyan töltsd ki az adatlapodat és hogy többet jelent-e egy LinkedIn profil, mint egy önéletrajz? A kérdéseidre Somodi Bettina, a Beck and Partners operatív vezetője válaszol a sok évnyi tapasztalatai alapján.

Jelen lenni vagy nem lenni?

Bettina válasza arra a kérdésre, hogy szükséges-e a LinkedIn profil, egyértelműen igen! Nem csupán azok számára kifizetődő a regisztráció, akik állást keresnek. Hasznos tudást adhat azoknak is, akik csak „szemlélődőként” szeretnének jelen lenni. Rengeteg szakmai párbeszéd zajlik ezen a platformon, így nem feltétlenül csak olyanok regisztrálnak, akik állást keresnek. Emellett természetesen a fejvadászok egyik legfontosabb platformja, ami miatt akár kecsegtető ajánlatot is találhatsz a levelezéseid között.

A LinkedIn profil szabályai

Ha már van profilod, vagy most szeretnél egyet létrehozni, akkor íme néhány szempont, amit mindenképp tarts szem előtt:

  1. Légy részletes! Szakértőnk szerint legalább olyan részletességgel dolgozd ki az adatlapodat, mint egy önéletrajzot. Minél több információ van megadva a feladataidról, a munkakörödről és az elért sikereidről, annál könnyebben találhatnak meg a fejvadászok.
  2. Angolul írd meg a profilodat! A fejvadászok minden esetben angolul keresnek rá a képességekre és a szaktudásra. Ha szeretnél szem előtt lenni, akkor mindenképpen angolul töltsd ki az adatlapodat.
  3. Legyen minimum 50 fős a kapcsolati hálód! Ahhoz, hogy érvényesülni tudj ezen a felületen és könnyedén elérjenek a fejvadászok, szükséges kialakítani kapcsolati hálót. Bettina úgy véli, hogy az 50 fős kapcsolat az alap, de a 150 fő az, amit érdemes elérni ezen a felületen. Ez a szám több szempontból is fontos. Egyrészt, amikor állást keresel, ekkora létszámú kapcsolattal már sokkal könnyebben rád találhatnak, vagy te könnyebben találhatsz nyitott pozíciót. Másrészt, ha tartalmakat szeretnél megosztani, szintén úgy lesz eredménye, ha minél nagyobb közönség számára lesz elérhető.
  4. Profi profilkép! Ahogyan az önéletrajznál, úgy a LinkedIn profil szempontjából is fontos, hogy jó minőségű kép legyen kint rólad. Ez egy szakmai felület, vagyis professzionális hatást kell keltened.

Önéletrajz mellé kiváló

Tekintettel arra, hogy a legtöbb esetben online hirdetik meg az állásokat, ezért az önéletrajz is a kinyomtatott formából pdf formátummá alakult. Hogy miért is hasznos ez? Mert akár a LinkedIn profil linkjét is be tudod tenni egy önéletrajzba. Ezzel segíted a HR-est, amivel már szereztél is egy piros pontot nála. Ráadásul az önéletrajzodban megjelölt információkat is kiegészítheted, így a HR-es jobban megismerheti az eddigi munkásságodat.

Készítsd el az önéletrajzodat, legyen benne a LinkedIn profil elérhetőséged és regisztrálj az adatbázisunkba új állásokért IDE kattintva!

 

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

2024-ben is jelen van az a jelenség, hogy nemek alapján, akár az esély megadása nélkül szelektálnak munkaerőt. Ám mi a helyzet azokkal a szakmákkal,...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....