Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

Kutyabarát munkahely: oda vidd a kutyád, ahol neki is jó lesz!

kutyabarát munkahely álláskeresés álláskeresési tippek

Manapság a cégek minden trükköt bevetnek, hogy sikeresen bővíthessék a csapatukat. Egyre több érdekes juttatási elemmel és cégjellemzéssel találkozhatsz az álláshirdetésekben, köztük fel-fel bukkan a kutyabarát munkahely megfogalmazás is. Mitől lesz valóban kutyabarát egy munkahely? Somodi Bettina, a Beck and Partners operatív vezetője segít eligazodni a témában.

Egyre több cég vallja magáról, hogy kutyabarát munkahely. Nem meglepő trend: a koronavírus miatt a magyar háztartások több, mint fele bővült legalább egy négylábú családtaggal. Érthető, hogy a gazdik szívesen hordják magukkal a kiskedvencüket akár munkába is – ha a munkahelyük engedi. Ugyanakkor egy felelős munkáltató négy feltételt támaszt annak, hogy kutyát vihess a munkahelyedre. Mutatjuk, miket!

1. Munkafolyamat függvénye, hogy egy kutya jelenléte zavaró vagy sem

A legfontosabb kérdések egyike, hogy adott munkahelyen milyen munkafolyamatok zajlanak. Egy nehézfémek megmunkálásával foglalkozó gyártóegységben a kutya sertepertélése egyaránt veszélyes a dolgozókra és magára a kutyára. Irodai munkák esetén sem egyértelmű, hogy passzolhat oda a kisállat. Egy ügyfélszolgálaton, ahol folyamatosan telefonálni kell, idegen emberek nyüzsögnek, sem feltétlen lesz jó élmény a kutyának. Viszont egy reklámügynökség falain belül, ahol a munkakörnyezet eleve szabados, a munkavégzés kevéssé merev, vidáman eltöltheti ő is a munkanapot.

2. A kutyabarát munkahely kutyabarát épülettel kezdődik

Az épület alapjaiban dönthet arról, hogy egy kutya hogyan érzi magát majd adott munkahelyen. Egy kertvárosi házban berendezett iroda ideális lehet neki. Ezzel szemben egy szigorú viselkedési szabályokat előíró irodaházba esélyes, hogy be sem engednék.

3. Az egy légtérben dolgozók nyitottak-e a négylábú kollégára

Ha a munkafolyamat és a helyszín lehetőséget ad egy kutya fogadására, még mindig szükséged lesz a közvetlen kollégák beleegyezésére. Úgy tisztességes bevinned, ha a veled egy légtérben dolgozók mindegyike rábólint a jelenlétére. Nem baj, ha nem lelkesít mindenkit, ameddig ők kényelmesen tudnak a maguk dolgára koncentrálni, addig nem lesz gond. Ugyanakkor, ha valaki kifejezetten kéri, hogy ne hozd be a kutyád, tartsd tiszteletben a kérését és ne vidd be!

4. Kutyabarát munkahely „irodista” neveltetésű kutyáknak való

Még ha a külső körülmények adottak is, ugyanilyen fontos, hogy a kutyád is alkalmas legyen irodai létre. Legyen higgadt, bírja türelemmel a munkaidőt, és ne vonja el mások figyelmét a munkáról. Hiába kutyabarát munkahely egy cég, ha a kutya neveletlen és akadályozza a munkavégzést, nem való oda.

Bár sok cég nem tűzi a zászlajára, hogy márpedig ők kutyabarát munkahelynek minősülnek, sokan lehetnek nyitottak a kutyákra” – hangsúlyozza Bettina. – „Álláskeresőként az alapján értékelj egy munkalehetőséget, hogy a hirdetői hogyan viszonyulnak a kérésedhez, hogy behozd a négylábú társad. Ha felelősen, nyitottan fogadják a kérésed, segítenek egyeztetni a leendő kollegáiddal, bíztató jel. Azt mutatja, fontos vagy nekik, és tisztelik azt, ami neked fontos, legyen szó épp a kutyádról.

Keresed még a következő munkahelyed?
Kattints IDE, regisztrálj be a Beck and Partners adatbázisunkba, és nézz szét a lehetőségeid között!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Az irodai egy igazán különleges közösség. A hetetek nagy részét közösen töltitek a kollégákkal, mégsem nevezitek egymást barátnak. A másik közelségének elviselése egyrészt kötelező,...