Connect with us

Hi, what are you looking for?

Állásinterjú tippek

Három interjú kérdés, amit tegyél fel állásinterjún

interjú kérdés állásinterjú tippek

Egy állásinterjú nem csak arra jó, hogy téged kifaggassanak, hanem hogy te is megismerd a leendő munkaadódat. Ráadásul, ha jó interjú kérdés hangzik el tőled, jó benyomást tehetsz az interjúztatóra. Somodi Bettina toborzási specialista ezúttal elárulja, milyen kérdéseket tegyél fel, hogy szimpatikusabb legyén az állásinterjú során.

Állásinterjú alatt fontos, hogy minél több információt szerezz a leendő munkaadódról és a munkaköröddel járó feladatokról. Éppen ezért nem elég, ha csak a juttatásokra és munkakörülményekre kérdezel rá, sőt. Ezek a kérdések – ha magukban hangzanak el – azt sugallják, hogy egyáltalán nem érdekel a cég vagy a pozíció. Csak a céljaid eléréshez kell egy hely, amely biztosítja a feltételeket.

Ezzel a mentalitással nem lesz egyszerű munkát találnod, de nem is érdemes így gondolkodnod” – véli Bettina. – „A munkád az életed jó részét kitölti. Ha ez idő alatt olyan tevékenységet végzel, amit kevésnek, unalmasnak vagy egyenesen kártékonynak tartasz, kihatással lesz az életed minden aspektusára. Válassz olyan munkát, ami passzol hozzád, a személyes igényeidhez!

Három interjú kérdés, amivel jó benyomást tehetsz

Az elköteleződésedet és motivációidat pár jó, frappáns interjú kérdés feltételével is tudod igazolni. Ezek profi benyomást keltenek, és valódi érdeklődésről tesznek tanúságot.

  1. Mit várnak el attól, aki ezt a pozíciót be fogja tölteni? Ez az interjú kérdés nem csak a tájékozódási, hanem az objektív rálátási igényedet is mutatja. Azt sugallja, azért teszed fel, hogy el tudd dönteni, passzol-e hozzád az adott pozíció. Felelősséget és alaposságot kommunikál. Ha vezetőnek jelentkezel, külön érdemes rákérdezni, hogy milyen csapat vár, mit érdemes tudni a leendő munkatársakról!
  2. Milyen karrierlehetőségeket tud nyújtani a cég? Ezt csak abban az esetben tedd fel, ha a pozícióból láthatóan akad előrelépés lehetőség (pl. a junior szó szerepel a pozíció nevében). Ezzel mutatod, hogy hosszú távon is gondolkodnál a cégnél végzett munkában.
  3. Mi a hirdetett pozíció célja a cégen belül? Ez az interjú kérdés azt mutatja, hogy komplexen gondolkozol a pozícióról, a szervezetről. Válasz során egy tájékozott interjúztató a cég jövőjéről is mesél, ami nagyon értékes információ számodra.

Bónusz kérdés: Kaphatok részletes visszajelzést?

Ha mindezeken túl vagy, frappáns és jó benyomást keltő megoldás, ha megkéred az interjúztatót, döntéstől függetlenül jelezzen vissza” – véli a toborzási specialista. – „Ha még hozzáteszed, hogy a negatív válasz esetén a részletes visszajelzésnek is örülsz, hogy tudj abból építkezni, még jobb lesz a megítélésed. Már ott helyben bizonyítod a fejlődési szándékod.

Tedd próbára a fent írtakat!
Regisztrálj be a Beck & Partners adatbázisába IDE kattintva, és jelentkezz a neked szóló pozíciókra most! 

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Idén ne csak a magánéletedre vonatkozóan tegyél újévi fogadalmakat! Az egészséges munkahelyi szokások megnövelhetik az effektivitásodat és könnyebbé tehetik céljaid elérését. Készen állsz rá,...