Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

Álláskeresési e-learning kurzust indít a Karrierszerviz

E-learning Karrierszerviz Álláskereső Blog

A Karrierszerviz annak érdekében, hogy megkönnyítse az álláskeresés folyamatát, mindenkinek elérhető e-learning kurzust indít. Az e-learning kurzus során 3 + 1 modul áll az álláskeresők rendelkezésére, hogy sikeresebben pályázhassanak a nekik szimpatikus pozíciókra. Érint minden lényeges álláskeresési témát: önéletrajz és motivációs levél megírását, a keresés folyamatát, interjúzást és bértárgyalást.

Az álláskeresés kiindulópontja, maga a cél letisztázása: pontos és tiszta elképzeléssel kell, hogy rendelkezz arról a pozícióról, amiben dolgozni szeretnél. Ennek ellenére – a sok riasztó sajtóhír és személyes közvetlen vagy közvetett tapasztalatok miatt – számos álláskereső pont ezt a kiindulópontot mellőzi. Sokan gondolják túl nagy luxusnak, hogy precízen meghatározzák, milyen állásra, munkakörre vágynak. Már annak is örülnek, ha felveszik őket bárhová. Csakhogy emiatt ritkán találják meg a számításukat az adott helyen. A valóságban viszont ez az egyik legfontosabb része az álláskeresésnek. Akinek határozott és éles elképzelése van arról, hogy mit keres, nagyobb eséllyel találja meg.

Markáns példát hoz a jelenség érzékeltetésére Somodi Bettina toborzási szakértő, karriertanácsadó. „Olyan ez, mintha bemennénk egy cipőboltba és csak annyit mondanánk az eladónak, hogy piros cipőt szeretnénk venni. Ha nem határozzuk meg, hogy milyen fazonú legyen az a cipő, milyen célra vásárolnánk, milyen anyagból készüljön, ne lepődjünk meg azon, hogy nem azt kapjuk, amiért mentünk.

Bettina rávilágít egy másik nagy hibára: a legtöbbünk nem képes a konvencionális kereteken kívül gondolkodni. Megragadunk azon a ponton, hogy feltöltjük az önéletrajzunkat egyetlen nagyobb állásportálra, beadunk pár jelentkezést, majd várunk. „Manapság már rengeteg felület és lehetőség áll az álláskeresők rendelkezésére. Ezeket nem kihasználni, ha nem is bűn, de nagyban hátráltatja az elhelyezkedés lehetőségét.

Karrierszerviz e-learning: tanulj a karriertanácsadók tapasztalatából!

Fejvadászok és karriertanácsadók csapataként több mint 15 éves tapasztalattal a hátunk mögött tudjuk, mik a legjellemzőbb hibák álláskereséskor. A konkrét cél meghatározásának hiánya és a felületesség mind egy problémából ered: a szükséges idő és energia megspórolásából.

A toborzási specialista kiemeli, az e-learning nem lesz hasznos, ha nem szánsz energiát az álláskeresésre. „Aki igazán tudatosan keres állást, annak ez minimum egy félállásnyi plusz elfoglaltságot jelent. Az e-learning kurzus abban segít, hogy az álláskereső ezt az energiát és időt a megfelelő dolgokba fektesse. Ezzel együtt jár az is, hogy rövidebb idő alatt fog elhelyezkedni, de nem kevesebb befektetett energiával!

Az e-learning olyan tanácsok kivonatolt gyűjteménye, amelyek – függetlenül szakmától és elérendő pozíció szinttől – jól használható, gyakorlati eredményekre váltható ismereteket adnak. A kurzus úgy épül fel, hogy az abból elsajátítható tudás segítségével sikerrel záruljon az álláskeresésed.

Ismerd meg a részleteket! Kattints ide a Karrierszerviz e-learning kurzusért!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

2024-ben is jelen van az a jelenség, hogy nemek alapján, akár az esély megadása nélkül szelektálnak munkaerőt. Ám mi a helyzet azokkal a szakmákkal,...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....