Connect with us

Hi, what are you looking for?

Állásinterjú tippek

Állásinterjú nyáron – Milyen ruhában indulj el?

A nyárra jellemző a tikkasztó hőség, ami napjainkban sem kerül el minket. Természetes, hogy ilyenkor a legtöbb ember a vízpartra és nem állásinterjúra vágyik. Ettől függetlenül az élet nem áll meg nyáron sem, rengeteg cég keres munkatársat. Az üres pozíciókat próbálják betölteni, így az állásinterjúk is zajlanak. Mit tehetsz, ha az állásinterjú nyáron van megtartva, a nagy forróságban? Hogyan öltözz fel, mit szabad kérni az interjúztatótól, hogy elkerüld a kellemetlenségeket? Somodi Bettina, a Beck and Partners operatív vezetője válaszol a felmerülő kérdésekre.

Első és legfontosabb: mit viselj a nyári állásinterjún?

Akkor se mellőzd az elegáns megjelenést, ha az állásinterjú nyáron van. Bettina tanácsa kiterjed a női és a férfi ruhaviseletre egyaránt. A hölgyeknek javasolt a nyári hőségben térdig érő szoknyát vagy ruhát felvenni, egy egyszerű balerina vagy körömcipővel. A harisnya nyáron nem kötelező eleme a viseletnek.

A férfiak számára egy lazább anyagú hosszúnadrág, egy kényelmes, de nem sportos zárt cipő és egy ing a megfelelő választás. Az ing ujját a melegre való tekintett fel lehet tűrni. A nyári szett kiválasztása során arra érdemes figyelni, hogy egyszerre érezzük jól magunkat és legyünk elegánsak. Ne felejtsd el, hogy az asztal másik oldalán is egy ugyanolyan ember ül, mint te. Nem fog senki megvetni azért, mert a nagy melegben egy kicsit megizzadtál. Ne érezd magad kellemetlenül, hiszen ez az érzés csak dekoncentrálttá tehet.

Hogyan készülj fel, ha az állásinterjú nyáron van?

Az alap felkészüléstől nem kell merőben eltérni a meleg évszak miatt. Azonban van néhány dolog, amit érdemes betartani.

  1. Érkezz időben! Ha pár perccel az interjú előtt érkezel meg a helyszínre, akkor van időd arra, hogy a sétálás után lehűlj.
  2. Ha van rá mód, akkor vigyél váltóruhát. Amennyiben kocsival érkezel a helyszínre, a vezetést követően érdemes lehet átvenni a felsődet azért, hogy friss ruhában ülhess be az interjúra.
  3. Vizet kérni nem szégyen! A hatalmas hőségben egy pohár víz hatalmas felüdülés lehet a számodra, így ne félj attól, hogy megkérd az interjúztatót, hogy vigyen neked egy pohár vizet.

Mit ne tegyél?

Ha az állásinterjú nyáron van, akkor semmiképp se centizd ki az idődet, ne rohanj! A nagy melegben még inkább leizzadhatsz, és nem tűnik profinak az, ha lihegve érsz oda a helyszínre. Nem illendő megkérni az interjúztatót arra sem, hogy kapcsolja be a légkondit. Illedelmesen megkérdezheted, hogy leveheted-e a blézeredet, ezzel szolidan utalva arra, hogy meleg van. Azonban ennél többet nem illik tenni.

Amennyiben mégis megizzadtál, ne érezd magad kellemetlenül, hiszen a profi szakemberek nem erre lesznek figyelemmel az interjú alatt. Ugyanúgy a szaktudásodra és a személyiségedre kíváncsiak az interjún, ahogy bármely másik időszakban.

Készítsd elő a nyári állásinterjús szettedet és IDE kattintva regisztrálj a legújabb állásokért! Kezdd új munkával az őszt!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Állásinterjú tippek

Behívtak az állásinterjúra? Gratulálunk! A siker már csak egy karnyújtásnyira van – mi pedig megmutatjuk neked azokat a trükköket és praktikákat, amikkel valóban elérheted....

Karrier tippek

A változó digitális világban folyamatosan új technológiák jelennek meg, átalakítva mindennapi életünket és szakmai környezetünket is. Az interjúk során fontos az alkalmazkodás képességének hangsúlyozása,...