Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bértárgyalás tippek

Tudtad? Most ezek a legnépszerűbb juttatások!

Juttatások, fizetés, bérezés, juttatási csomag

Bizonytalan gazdasági helyzetben még fontosabb szerepet kap bármilyen plusz támogatás, juttatás. A kérdés az, hogy milyen juttatást tud biztosítani a cég és mire van szüksége az alkalmazottaknak. Sokszor nehéz ezt összeegyeztetni, ugyanis a munkavállalóknak a bérigényük nőtt, a cégeknek meg a költségük.

A munkáltatóknak fontos lépést tartani és alkalmazkodni a juttatási csomagok trendjéhez. Az ingyenes kávé és a munkaruha biztosítása mára elvárttá vált, így egy AYCM kártyának vagy plusz szabadnapoknak nagyobb vonzereje lehet. 

Válságos helyzetben a cégeknek még nagyobb szüksége van azon kulcs emberekre, akik sikeresen végzik munkájukat. A munkatársak megtartásában is nagy szerepet játszhat egy jól kiválasztott juttatási csomag. 

A különböző juttatási preferenciák megoldására szolgál

Külföldön már elterjedt, hogy juttatások nagy kínálatából tudnak választani a dolgozók. A digitalizáció hatására számos erre szakosodott szolgáltató lépett a piacra. Spanyolországban vagy Franciaországban már nem újdonság, hogy mobil alkalmazáson keresztül személyre szabottan ki tudod választani juttatásaidat.

De mi a helyzet itthon? Melyek a legnépszerűbb béren kívüli juttatások? 

Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbbnek vélt öt juttatást, az RSM Hungary adószakértői szerint:

1. Kamatmentes dolgozói lakáshitel

A dolgozói kamatmentes hitel, nem csak a lakás építésére és vásárlására használható, de bővítésre, korszerűsítésre vagy akadálymentesítésre is igénybe vehető.

2. Céges autó és car-sharing mint béren kívüli juttatás

Ez a juttatás akkor is adómentes a munkavállaló számára, ha magáncélra használja.

3. Távmunka finanszírozása

A Home Office lehetőség a pandémia alatt igen népszerű lett, és sokaknak nagy könnyebbséget jelent ma is. Komoly munkaerő-vonzó és megtartó hatása van. “Fontos tudni, hogy a minimálbér 10%-ig adható adómentesen költségtérítés a munkavállalónál így felmerült többletköltségek.”

4. SZÉP-kártya

A zsebek megszűnésével már rugalmasan használhatóak! Fontos, hogy a 2022. október 15-ig átutalt összeget 2023. május 31-ig tudod felhasználni, extra 15%-os díj felszámolása nélkül.

5. Céges bulik és céges ajándékok
5+1. Értékpapír-juttatás

“Elősegíti a munkavállalóknál a tulajdonosi szemlélet kialakítását, hiszen saját zsebükön is érzékelhetik a cég sikereit. Ilyen módon jobban azonosulnak a cég céljaival, jobban motiválhatóvá válnak. Egy nagyobb értékpapír-juttatási program a cég berkein belül komoly munkaerő-vonzó képességgel is bír.”

Állást keresel? Nézd meg aktuális állásajánlatainkat ITT!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

Az üzleti világban a “főnök” és a “vezető” két kifejezés, melyeket gyakran felcserélünk vagy összekeverünk. Pedig lényeges különbségek rejlenek a két szerep között, melyek...

Karrier tippek

Rendszeresen találkozhatunk ezekkel a kifejezésekkel, hogy “junior”, “medior” és “senior”. Ezek a szintek nem csupán pozíciókat vagy címeket jelölnek, hanem egy egész fejlődési utat...

Karrier tippek

Megkaptad az állást és kezedben a munkaszerződés, de nem vagy biztos benne, hogy minden fontos részletre kiterjed-e? A munkaszerződés kötelező elemeit törvény határozza meg....