Connect with us

Hi, what are you looking for?

Állásinterjú tippek

Milyen skillekre erősíts rá egy állásinterjú előtt?

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra, hogy egy idő után már olyan magabiztosan sétálhass be bármelyik irodába, mintha már ezerszer jártál volna állásinterjúkon! A Beck and Partners fejvadász cég kollégái összeszedték azokat a fejleszthető területeket, amik segítségével bármelyik munkaadót leveheted a lábáról.

Pontosság

Pontos az, aki, előre tervez, odafigyel, illetve mindig lélekben felkészül a másnapi munkára. Ez a skill nem azzal kezdődik, hogy „az állásinterjú előtt eldöntöm, hogy most az egyszer pontos leszek”. Ilyenkor csúszik be számtalan hiba, nemvárt kellemetlenség és végső soron már meg is van a baj. Kezdj el pontosan érkezni és előre tervezni már a mindennapokban is, hogy a „nagy napon” ez már ne igényeljen extra erőfeszítést! 

Professzionalizmus

A professzionalizmussal kihozhatod magadból a legtöbbet, bármerre is jársz. Azok az emberek, akik rendelkeznek ezzel a munkaerőpiacon oly fontos skillel nem csak a külvilágot, de önmagukat is nap, mint nap lenyűgözik. Hogyan kezdhetsz el egy professzionalista életet élni? Rakj bele az életed minden területébe egy extra 10%-ot! Vasald ki az aznapi ingedet, kelj fel korábban tíz perccel és idd meg nyugodt tempóban a kávédat! Ezek az apró változások fokozatosan magabiztosabbá és összeszedettebbé tesznek majd, amik segítségével az állásinterjúra érve azt érezheted majd, hogy egy teljes és őszinte képet adsz magadról a munkáltatónak, amikor azt mondod, hogy megbízható és precíz vagy. 

Megnyerő kommunikáció 

Tévedés, hogy az állásinterjúkon nem önmagadat kell adnod. Csak önmagad legjobb verzióját! Természetesen nehéznek tűnik első pillanatban a szokásos, hétköznapi stílusból, szofisztikált, választékos beszédre és kifinomult társalgásra váltani. Kezd el már a hétköznapokban felvenni ezt a visszafogott, elegáns, de mégis nyílt és magabiztos beszélgetési módot, és az interjúkon nem fog problémát okozni, hogy profi álláskeresőként állj helyt!

Légy az, akivel bárki szívesen dolgozna együtt! 

Hogyan kelthetsz jó benyomást nem csak a munkaadódban, de az irodában található többi kollégában is? Nem mindenki extrovertált és nyitott, van, aki nem érzi magát kényelmesen új emberek között és ez teljesen rendben van. De pár trükkel könnyedén egy izgalmas és szórakoztató kolléga benyomását keltheted anélkül, hogy ki kéne fordulnod önmagadból. Köszönj mindenkinek! Kapcsolódj a látottakhoz, tegyél fel kérdést apróbb dolgokkal kapcsolatban! Légy jelen és légy udvarias! Ezt a szemléletet az élet bármely területén hasznosíthatod. Kapcsolódj azokkal, akik körülötted vannak és az állásinterjún mindez már gyerekjáték lesz!

Kezd el megváltoztatni a szemléletedet! Ne az állásinterjúra készülj, hanem általánosságban próbáld meg kihozni magadból a legtöbbet! Ha a mindennapokban is magabiztos, nyitott és precíz vagy, sokkal könnyebb dolgod lesz az interjún! Reméljük a cikk segítségével sikerült rávilágítanunk, hogy mely skillek elsajátítására lesz leginkább szükséged a következő időszakban. 


Új lehetőségek után keresel? Nézz szét állásajánlataink között ITT!

Ez is érdekelhet

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

A változó digitális világban folyamatosan új technológiák jelennek meg, átalakítva mindennapi életünket és szakmai környezetünket is. Az interjúk során fontos az alkalmazkodás képességének hangsúlyozása,...

Karrier tippek

Az üzleti világban a “főnök” és a “vezető” két kifejezés, melyeket gyakran felcserélünk vagy összekeverünk. Pedig lényeges különbségek rejlenek a két szerep között, melyek...

Karrier tippek

Rendszeresen találkozhatunk ezekkel a kifejezésekkel, hogy “junior”, “medior” és “senior”. Ezek a szintek nem csupán pozíciókat vagy címeket jelölnek, hanem egy egész fejlődési utat...