Connect with us

Hi, what are you looking for?

Álláskeresési tippek

Ezekre ügyelj egy céges megkeresés esetén

céges megkeresés álláskeresési tippek

Könnyen előfordulhat, hogy miközben aktívan kutatsz új állás után, egyes cégek maguk találnak rád. Különösképp a hiányszakmákban fordul elő gyakran a céges megkeresés. Somodi Bettina toborzási specialista segítségével ezúttal azt vizsgáljuk, hogy mire számíthatsz a cégek érdeklődésekor.

Ahogyan elharapódzik a munkaerőhiány, úgy a HR-esek egyre több eszközt és megoldást vetnek be, hogy megtalálják az új kollégáikat. Egyik eszközük, amikor nem várják meg, hogy te jelentkezz hozzájuk, hanem maguk veszik fel a kapcsolatot veled céges megkeresés keretében. Minél jobb vagy a szakmádban, ill. minél inkább hiányszakma a tiéd, annál többször számíthatsz ilyesmire.

A csillagokat is lehozzák neked az égről

Egy céges megkeresés esetén nem ritka, hogy a toborzásért felelős szakemberek mindent bevetnek, hogy magukhoz vonzzanak. „Gyakran ajánlanak változatos, komplex juttatási csomagot, magas bért és nagyfokú rugalmasságot” – magyarázza Bettina. – „Bármit, amiről úgy gondolják, hogy érdekes lehet a számodra, és amivel meg tudnak győzni, hogy őket válaszd. Olyan szélsőséges példát is láttunk, amikor egy toborzó a jelöltje munkahelyi elérhetőségein keresztül ostromolta ajánlatokkal.

A szakértő ugyanakkor elismeri, hogy ez, a néha túlzónak tűnő nyomulás működik. „Rengeteg interjún vettem részt, de még sosem tapasztaltam, hogy valakit ez a rámenősség riasztana. Sőt, sok hiányszakmában a dolgozók már el is várják a kiemelt bánásmódot.

Honnan tudhatom, hogy komolyan vehető egy céges megkeresés?

Egy céges megkeresés komolyságát tükrözi, hogy mennyire konkrétan, pontosan tájékoztatnak a leendő feladataidról. Bettina szerint hiába kínálnak nagyon jó fizetést és vonzó egyéb juttatásokat, ha maga a feladat nem illeszkedik a valós szakértelmedhez. „Ha a pozícióban nem kapod meg azt a felelősségi kört, amit tudásod alapján megérdemelnél, nem fogod magad jól érezni. Egy lélekölő feladat még a legjobb fizetés mellett is keresztbe tud tenni.

A toborzási specialista hozzáteszi: bizakodásra ad okot, ha pontos, és szakmai szempontból kielégítő tájékoztatást kapsz. Az is egy jelzés, hogy a folyamat minden pontján visszajeleznek, aktívan kommunikálnak veled. „Ha a toborzó hitelesen vázolja fel a cége kultúráját, a szervezet minden elemét és minden esetben korrekt tájékoztatást nyújt, jó kézben leszel.

Keresgélés helyett te is megkeresésekre vágysz?
Regisztrálj a Beck & Partners adatbázisába IDE kattintva, töltsd ki a profilod minél részletesebben, és várd a hívásunkat!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Idén ne csak a magánéletedre vonatkozóan tegyél újévi fogadalmakat! Az egészséges munkahelyi szokások megnövelhetik az effektivitásodat és könnyebbé tehetik céljaid elérését. Készen állsz rá,...