Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

Digitális kompetencia: Hogyan lehetsz 2023-ban is kompetens jelölt?

A digitális kompetencia elengedhetetlen a mindennapi élethez, a munkához és az oktatáshoz. A technológiai fejlődéssel együtt egyre több digitális készség jelenik meg. Ezek a digitális készségek sok helyen már nem számítanak előnynek.  A számítógép alapszintű felhasználói ismerete manapság alapvető elvárás, arról már nem is beszélve, hogy máshol AI, automatizálási, digitális biztonsági vagy robotgépekkel kapcsolatos ismeret szükséges. A digitális szakadék nem csak hozzáférés, de használat szintjén is létezik.

Az elmúlt években olyan digitális transzformációnak lehettünk és lehetünk részesei, melyek sokak számára felfoghatatlan. Ahhoz, hogy megértsük és használni tudjuk a digitalizáció adta lehetőségeket, folyamatos (ön)képzésre van szükségünk. Vannak szektorok ahol már nem elég, ha jártas vagy az Excelben és könnyen kezeled a Teams felületét. A programok ismeretén túl, ugyanolyan fontos azok biztonságos használata is. Például egy online bankárnak tudnia kell, hogyan tud biztonságosan pénzt utalni az interneten keresztül. Szektoronként különbözik milyen szélességű és mélységű digitális tudásra van szükség.

A folyamatosan fejlődő technológia több és új tudást igényel tőled, ezen új rendszerek ismeretében gyorsabb, hatékonyabb és eredményesebb lesz a munkavégzés. De honnan lehet digitális tudásra szert tenni? Számos oktatóanyag érhető el az interneten, melyekhez akár ingyenesen is hozzátudsz férni, de vannak már külön képzések is ahol személyesen tudsz részt venni.

Milyen digitális készségekre lesz szükséged?

Érdemes utánajárni, hogy azon a területen ahol állást keresel milyen feltételeknek kell megfelelni, illetve milyen feladatköröket kell ellátni. Ez segíteni tud Téged abban, hogy tudd milyen általános tudással kell rendelkezned, ahhoz hogy kompetens jelölt lehess. Minél több ilyen készségre teszel szert, annál nagyobb eséllyel jelentkezhetsz egy állásra és annál jobb megkereséseket kaphatsz. Fontos, hogy az önéletrajzodban ma már kulcsfontosságú ezen kompetenciák megjelölése is. 

A tudáson túl fontos kérdés, hogy álláskeresőként hol tudod megtalálni a számodra megfelelő álláslehetőségeket 2023-ban. A digitalizációnak köszönhetően rengeteg információval találkozol nap mint nap, ami miatt egyre nehezebb kiszűrni a tényleg lényeges és fontos adatokat. Ezért is van jelentősége annak álláskeresőként, hogy a megfelelő platformokat használd.

Így időt és energiát spórolhatsz!

2023-ban légy jelen a LinkedIn-en, illetve (ide kattintva) töltsd fel önéletrajzodat adatbázisunkba, hogy keresési igényeidnek megfelelő állással tudjunk segíteni Téged!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

2024-ben is jelen van az a jelenség, hogy nemek alapján, akár az esély megadása nélkül szelektálnak munkaerőt. Ám mi a helyzet azokkal a szakmákkal,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Az irodai egy igazán különleges közösség. A hetetek nagy részét közösen töltitek a kollégákkal, mégsem nevezitek egymást barátnak. A másik közelségének elviselése egyrészt kötelező,...