Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

4 ok, hogy miért kezdj el dolgozni az egyetem mellett!

A mai versenyző munkaerőpiacon nem lehet eléggé hangsúlyozni a gyakorlati tapasztalatszerzés fontosságát az egyetemi oktatás mellett. Bár sok diák az iskola alatt kizárólag a tanulmányaira koncentrál, a korai munkakezdésnek számos előnye van. Munkaerő-közvetítő cégként tisztában vagyunk a valós tapasztalatszerzés értékével, és úgy véljük, hogy az iskola alatti munka olyan egyedi előnyökkel jár, amelyek jelentősen elősegíthetik az egyén szakmai fejlődését.

Ebben a cikkben 4 nyomós okot fogunk megvizsgálni, amiért a diákoknak érdemes megfontolniuk a munkába állást az iskolai évek alatt. DE! Természetesen azzal sincs baj, ha a tanulmányok mellett nincs lehetőség munkát vállalni – ez nem lesz sehol sem kizáró ok.

  1.     Gyakorlati tapasztalatok

Az iskola alatti munkavégzés egyik legjelentősebb előnye az értékes gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetősége. A tantermi tanulás szilárd elméleti alapokat biztosít, de a valós munkahelyi tapasztalat lehetővé teszi a diákok számára, hogy tudásukat gyakorlati környezetben alkalmazzák. A korai munkakezdéssel a diákok megismerkedhetnek a munkaerőpiac realitásaival, megérthetik az iparágak dinamikáit, és olyan készségeket fejleszthetnek ki, amelyek a munkaadók által nagyon keresettek.

  1.     Kapcsolatépítés

A munka megkezdése az iskola alatt kiváló platformot biztosít a kapcsolatépítéshez. Az érdeklődési körébe tartozó szakemberekkel való kapcsolattartás lehetővé teszi, hogy kapcsolatokat építsen, kapcsolatokat alakítson ki, és értékes mentorokat szerezzen, akik a karrierje során végigkísérhetik. Ezek a kapcsolatok ajtókat nyithatnak gyakornoki helyek, munkalehetőségek és felbecsülhetetlen értékű iparági betekintések felé. A korai hálózatépítés előnyt jelenthet a jövőbeli sikerekhez.

  1.     Soft Skills

Míg az egyetemi oktatás alapvető technikai ismeretekkel ruházza fel a diákokat, a munkáltatók gyakran hangsúlyozzák a soft skills fontosságát. Az iskola alatti munka lehetővé teszi az egyének számára, hogy fejlesszék és finomítsák az olyan kritikus soft készségeket, mint a kommunikáció, a csapatmunka, az időgazdálkodás és a problémamegoldás.

  1.     Karrierutak felfedezése – könnyebb döntéshozás, hogy merre tovább!

A munkába állás az iskola alatt lehetőséget nyújt a különböző karrierutak felfedezésére és a szakmai törekvések tisztázására. Sok diák úgy lép be a főiskolára, hogy korlátozott ismeretekkel rendelkezik a különböző iparágakról és munkakörökről. Részmunkaidőben vagy szakmai gyakorlaton keresztül a diákok megismerkedhetnek a különböző munkakörnyezetekkel, megismerhetik érdeklődési körüket és erősségeiket, és megalapozott döntéseket hozhatnak a karrierútjukról. Ez a korai tájékozódás időt takaríthat meg, és segíthet a diákoknak magabiztosabb döntéseket hozni a szakválasztás vagy a továbbtanulás során.

 

Elgondolkodtál azon, hogy elkezdj dolgozni az egyetem mellett? Nézz szét részmunkaidős és gyakornoki állásaink között [ITT], és regisztrálj be hozzánk pár perc alatt [ITT]!

Ez is érdekelhet

Álláskeresési tippek

A szezonális munka olyan jellegű foglalkoztatási forma, amikor a munkaadó és -vállaló csak alkalmi munkaviszonyt kötnek egymással. Abban az esetben érdemes alkalmazni ezt a...

Egyéb kategória

Egyre szélesebb korosztályt fenyeget a munkahelyi kiégés és az elmúlt években az is megfigyelhető volt, hogy egyre alacsonyabban van az a korhatár, ahol az...

Egyéb kategória

Mi is az a digitális detox és mikor, milyen esetekben van rá szükség? Milyen hatással van a szervezetre a túlzott eszközhasználat? Természetesen sok hasznos...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...