Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

4 ok, hogy miért kezdj el dolgozni az egyetem mellett!

A mai versenyző munkaerőpiacon nem lehet eléggé hangsúlyozni a gyakorlati tapasztalatszerzés fontosságát az egyetemi oktatás mellett. Bár sok diák az iskola alatt kizárólag a tanulmányaira koncentrál, a korai munkakezdésnek számos előnye van. Munkaerő-közvetítő cégként tisztában vagyunk a valós tapasztalatszerzés értékével, és úgy véljük, hogy az iskola alatti munka olyan egyedi előnyökkel jár, amelyek jelentősen elősegíthetik az egyén szakmai fejlődését.

Ebben a cikkben 4 nyomós okot fogunk megvizsgálni, amiért a diákoknak érdemes megfontolniuk a munkába állást az iskolai évek alatt. DE! Természetesen azzal sincs baj, ha a tanulmányok mellett nincs lehetőség munkát vállalni – ez nem lesz sehol sem kizáró ok.

  1.     Gyakorlati tapasztalatok

Az iskola alatti munkavégzés egyik legjelentősebb előnye az értékes gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetősége. A tantermi tanulás szilárd elméleti alapokat biztosít, de a valós munkahelyi tapasztalat lehetővé teszi a diákok számára, hogy tudásukat gyakorlati környezetben alkalmazzák. A korai munkakezdéssel a diákok megismerkedhetnek a munkaerőpiac realitásaival, megérthetik az iparágak dinamikáit, és olyan készségeket fejleszthetnek ki, amelyek a munkaadók által nagyon keresettek.

  1.     Kapcsolatépítés

A munka megkezdése az iskola alatt kiváló platformot biztosít a kapcsolatépítéshez. Az érdeklődési körébe tartozó szakemberekkel való kapcsolattartás lehetővé teszi, hogy kapcsolatokat építsen, kapcsolatokat alakítson ki, és értékes mentorokat szerezzen, akik a karrierje során végigkísérhetik. Ezek a kapcsolatok ajtókat nyithatnak gyakornoki helyek, munkalehetőségek és felbecsülhetetlen értékű iparági betekintések felé. A korai hálózatépítés előnyt jelenthet a jövőbeli sikerekhez.

  1.     Soft Skills

Míg az egyetemi oktatás alapvető technikai ismeretekkel ruházza fel a diákokat, a munkáltatók gyakran hangsúlyozzák a soft skills fontosságát. Az iskola alatti munka lehetővé teszi az egyének számára, hogy fejlesszék és finomítsák az olyan kritikus soft készségeket, mint a kommunikáció, a csapatmunka, az időgazdálkodás és a problémamegoldás.

  1.     Karrierutak felfedezése – könnyebb döntéshozás, hogy merre tovább!

A munkába állás az iskola alatt lehetőséget nyújt a különböző karrierutak felfedezésére és a szakmai törekvések tisztázására. Sok diák úgy lép be a főiskolára, hogy korlátozott ismeretekkel rendelkezik a különböző iparágakról és munkakörökről. Részmunkaidőben vagy szakmai gyakorlaton keresztül a diákok megismerkedhetnek a különböző munkakörnyezetekkel, megismerhetik érdeklődési körüket és erősségeiket, és megalapozott döntéseket hozhatnak a karrierútjukról. Ez a korai tájékozódás időt takaríthat meg, és segíthet a diákoknak magabiztosabb döntéseket hozni a szakválasztás vagy a továbbtanulás során.

 

Elgondolkodtál azon, hogy elkezdj dolgozni az egyetem mellett? Nézz szét részmunkaidős és gyakornoki állásaink között [ITT], és regisztrálj be hozzánk pár perc alatt [ITT]!

Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Az irodai egy igazán különleges közösség. A hetetek nagy részét közösen töltitek a kollégákkal, mégsem nevezitek egymást barátnak. A másik közelségének elviselése egyrészt kötelező,...

Önéletrajz

Az önéletrajz a beugró, az első lépcsőfok az állásig vezető úton. Pályakezdőként vagy új munkahely keresésekor nagy segítség lehet egy kis útmutató a CV...