Connect with us

Hi, what are you looking for?

Álláskeresési tippek

Ne maradj ki a gyakornokságból!

Az egyetemi évek során nem csak a bulikról és az Erasmus lehetőségekről nem érdemes lemaradni, de egy gyakornoki programban is jó döntés részt venni. Természetesen gyakornok nem csak felsőoktatásban tanuló/végzett munkavállaló lehet, de bárki, aki szívesen kipróbálná magát egy új szakterületen – új tudásért és képességekért. A gyakornoki programoknak ugyanis ez a nagy előnye: gyakorlatba ültetheted és kiegészítheted az elméleti tudást. 

Mi fán terem a gyakornoki program? 

A gyakornoki pozíció – ahogyan arról már a bevezető részben is olvashattál – a munka és a tanulás ötvözete. A gyakornokság lehetőséget kínál arra, hogy nagyfokú elköteleződés nélkül ismerd meg azt a területet, amit éppen tanulsz és kipróbáld magad a szakmádban már az egyetemi évek alatt. Ez a kombináció a karriered szempontjából egy megalapozó lépés, míg a tanulmányaid szemszögéből nézve egy extra tanulási felület. Fontos megjegyezni, hogy a gyakornoki program nem csak szakmailag ad rendkívül sokat, de nagymértékben fejleszti az ember személyiségét is. 

Végre pénz is jár a tanulásért!

A legtöbb cég ugyanis fizetést is ad a gyakornokainak.Válassz olyat, ami leginkább fedi az igényeidet! 

Mentorálási lehetőség 

Unod már, hogy több száz diák jut egyetlen oktatóra? Eredményesebbnek gondolsz egy olyan képzési formát, ahol személyes konzultációkon keresztül is fejlődhet egy diák? Habár a gyakornoki programok nem mindig kínálnak fel mentorálást, a legtöbb cégnél egy-egy tapasztaltabb kolléga kíséri a pályakezdők munkáját. Az együttműködésnek hála a gyakornok elsajátíthat olyan készségeket is, amikre a nagy előadóban nincs lehetőség: szervezeti kommunikáció, vezetési stratégiák és konfliktuskezelés a gyakorlatban stb. 

Tetszik a szak, amire jársz, de még nem tudod, mit kezdj vele? 

A gyakornoki programnak hála még a mesterképzés vagy a specializáció előtt kipróbálhatod magad a szakod egy-egy területén. Tapasztalatokkal a hátad mögött sokkal precízebben fogod tudni megfogalmazni, hogy mi is az, ami igazán érdekel a szakmádon belül. 

Üdv a munka világában!

Nagy karrierre és sok pénzre vágysz? A gyakornoki program elősegíti mindezeket! Már az egyetemi évek során beléphetsz a munka világába, így amikor friss diplomásként, 1-2 éves tapasztalattal (!) keresnek szakembert az álompozíciódra Te már bátran jelentkezhetsz is! Szuperül mutat az önéletrajzban egy gyakornokság. Ki tudja? Talán pont a gyakornoki éve(i)d során fogod elsajátítani azt a skillt, ami majd az igazgatói székig vezet. 

A gyakornoki program előnyeiről évekig lehetne beszélgetni – bár problémák itt is akadhatnak! Az első munka és az első munkanap a legtöbbször nehézségekkel jár, de hogyha sikerül átlendülnöd a kezdeti súrlódásokon hamarabb fogsz belerázódni a pozícióba, mint bármelyik tapasztaltabb kollégád tenné!


Új lehetőségek után keresel? Nézz szét állásajánlataink között ITT!

Ez is érdekelhet

Egyéb kategória

Mi is az a digitális detox és mikor, milyen esetekben van rá szükség? Milyen hatással van a szervezetre a túlzott eszközhasználat? Természetesen sok hasznos...

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát....

Karrier tippek

Az irodai egy igazán különleges közösség. A hetetek nagy részét közösen töltitek a kollégákkal, mégsem nevezitek egymást barátnak. A másik közelségének elviselése egyrészt kötelező,...