Connect with us

Hi, what are you looking for?

Karrier tippek

Milyen szaktudással volt a legkönnyebb 2023-ban elhelyezkedni?

Hamarosan lezárul az egyetemi jelentkezések ideje. Az ország összes érettségizője azt latolgatja, vajon melyik szakma, melyik szaktudás érné meg a leginkább a belefektetett energiát. A szülők körbekérdeznek az ismerősöknél és örökérvényű igazságokat szajkóznak, arra biztatva a gyerekeket, hogy válasszák a klasszikus, mindig „megérős” szakokat; orvos, jogász, mérnök. A Beck and Partners az utóbbi évben kiközvetített munkavállalók számából kiindulva összeállította a Top 5 legkeresettebb szakirányt. 

Értékesítés, kereskedelem

A kiközvetített álláskeresők 16,7%-a az értékesítés és a kereskedelem területén helyezkedett el. A 2020-as évekre rendkívüli mértékben megnőtt a kereslet az olyan szakemberek iránt, akik hatékonyak a termékeladásban és sikeresen adaptálódtak az üzleti környezet változásaihoz. A növekvő piaci versenyben a szerepük pótolhatatlanná és kulcsfontosságúvá vált.

Pénzügy, számvitel, kontrolling

11%-a az álláshirdetéseknek a pénzügyi szektorból származik. Az iparágat egyre összetettebb kihívások jellemzik, ezért a vállalatok egyre inkább arra törekszenek, hogy megbízható, stabil és hatékony pénzügyi szakembereket alkalmazzanak. Az a specialista, aki képes a gazdasági folyamatokat átlátni és optimalizálni, aranyat ér.

Gyártás és termelés

A rajtunk keresztül szerződtetett új munkavállalók 10%-a a gyártás és a termelés területén vállalt munkát. A szakemberek elsődleges feladata a gyártás hatékonyságának növelése, a kiadások csökkentésével párhuzamosan. A technológiai fejlődések hatalmas változásokat hoztak az iparágba, így olyan specialistát keres a legtöbb vállalat, aki ezeket az automatizációs és digitalizációs folyamatokat képes beintegrálni a mindennapi működésbe.

Informatika és telekommunikáció

Munkavállalóink másik 10%-az informatika és a telekommunikáció világában helyezkedett el. A digitális transzformáció kulcsfontosságú lett minden cég számára. A gyorsan változó technológiai vívmányok között olyan szakembert keresnek a vállalatok, akik képesek innovatív megoldásokat kifejleszteni, alkalmazni és integrálni. 

Építőipar, ingatlan

Majdnem 9%-a a munkavállalóinknak az építőiparban talált pozícióra. Az ingatlanprojektek száma megnövekedett a fellendülő gazdasági helyzetben és a támogató kormányzati intézkedések következtében. Olyan szakemberekre van szükség, akik képesek ezeket a programokat precízen megtervezni és kivitelezni.

Bízunk benne, hogy cikkünk segítségével Te és a családtagjaid is könnyebben választanak szakirányt. 

Új lehetőségek után keresel? Nézz szét állásajánlataink között ITT!



Ez is érdekelhet

Állásinterjú tippek

A folyamatosan változó gazdasági helyzetre tekintettel csak még fontosabbá vált, hogy a bérezéssel, juttatásokkal kapcsolatos információk már a munkaszerződés megkötése előtt tisztázva legyenek mindkét...

Karrier tippek

2024-ben is jelen van az a jelenség, hogy nemek alapján, akár az esély megadása nélkül szelektálnak munkaerőt. Ám mi a helyzet azokkal a szakmákkal,...

Állásinterjú tippek

Az állásinterjúkon mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, lenyűgözni a munkaadókat és megnyerően bemutatkozni. Bizonyos skillek fejlesztésével rákészülhetsz ezekre az idegőrlő és fontos pillanatokra,...

Karrier tippek

Idén ne csak a magánéletedre vonatkozóan tegyél újévi fogadalmakat! Az egészséges munkahelyi szokások megnövelhetik az effektivitásodat és könnyebbé tehetik céljaid elérését. Készen állsz rá,...